Home Crna Kronika Za vikend jedna prometna nesreća

Za vikend jedna prometna nesreća

U redovitoj policijskoj vikend akciji ovaj su vikend zabilježena 22 prometna prekršaja

PODIJELITE

Za vikend je na području policijske postaje Velika Gorica provedena policijska akcija „Alkohol i opojne droge“, prilikom koje su utvrđena 22 prometna prekršaja, dok je najpijaniji zaustavljeni vozač napuhao 0,90 promila.

Policijsko izvješće prenosimo u cjelosti:

Akcijom je utvrđeno 5 ciljanih prekršaja i to: tri prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola + dva prekršaja vozača odbijanja alkotestiranja.

Također su tijekom provođenja akcije i utvrđeni i ostali prekršaji:
– 12 prekršaja nepropisne brzine,
– 1 prekršaj korištenja mobitela za vrijem vožnje,
– 4 ostala prekršaja.
Ukupno je utvrđeno 22 prometna prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, vozači koji su se odbili podvrgnuti nadzoru alkotestiranja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa.

Vozači koji su se odbili podvrgnuti nadzoru alkotestiranja alkometrom, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta, zadržani su u službenim prostorijama PP Velika Gorica do prestanka djelovanja opojnog sredstva-alkohola (do 12 sati) i izdani su im Prekršajni nalozi, i to u subotu, 15.12.2018. godine u 03,20 sati, vozač-muškarac, (starosti 25 godina), upravljao je sa osobnim automobilom, zaustavljen je u mjestu Vukovina, Školska ulica bb i u ponedjeljak, 17.12.2018. godine u 02,20 sati, vozač-muškarac, (starosti 42 godine), upravljao je sa osobnim automobilom, zaustavljen je u Velikoj Gorici, Sisačka 43.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu:
dana 15.12.2018. godine u 23,14 sati, vozač-muškarac, (starosti 23 godine), upravljao je sa osobnim automobilom, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,90 g/kg, zaustavljen je u mjestu Kravarsko, Državna cesta D-31.

Za napomenuti je da se u vrijeme provođena akcije dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.