Home Izdvojeno Vikend donosi obilniju kišu

Vikend donosi obilniju kišu

PODIJELITE

Dugom i toplom ljetu sada i službeno dolazi kraj. Nakon što je s prvim danom rujna nastupila klimatološka jesen, osjetno niže temperature osjećamo već danas. Tijekom dana će povremeno padati kiša, moguća je i grmljavina, a češće od sredine dana. Najviša temperatura zraka kretat će se od 22 do 24 °C. Sutra će dodatno zahladnjeti. Temperatura neće prelaziti 20 °C.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra najavljuju promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, mjestimice pljuskovima i grmljavinom. Kiša će ponegdje biti obilnija, dok su mjestimice mogući izraženiji pljuskovi i nevrijeme.

U nedjelju postupan prestanak kiše, najprije na zapadu, te potom i djelomično razvedravanje. Temperatura zraka će se zamjetno sniziti, u subotu u zapadnim područjima, a od nedjelje i drugdje. Od ponedjeljka se vraća većinom suho i djelomice sunčano vrijeme.

SUTRA LOŠA BIOPROGNOZA

Nepovoljan vremenski utjecaj uzrokovan prolaskom ciklone suta će donijeti poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod meteoropata je moguća razdražljivost, glavobolja te bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Bolovi su mogući i kod reumatičara, a pojačane tegobe mogli bi imati i bolesnici s vaskularnim bolestima. Krajem dana nepovoljan vremenski utjecaj će oslabiti, što bi većini ljudi moglo donijeti olakšanje.