Home Crna Kronika Za vikend četiri prometne

Za vikend četiri prometne

Utvrđeno je 17 prekršaja i to četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja nepropisne brzine

PODIJELITE

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom dogodile su se tijekom provođenja policijske akcije “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”, od 28. do 30. 12..

Evo kompletnog policijskog izvješća:
Utvrđeno je 17 ciljanih prekršaja i to: četiri prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola + 13 prekršaja nepropisne brzine. Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 19 ostalih prekršaja. Ukupno je utvrđeno 36 prometna prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa.

Najveće izmjerene koncentracija alkohola u organizmu:
– dana 30.12.2018. godine u 02,33 sati, vozač-muškarac (starosti 38 godina), upravljao je s osobnim automobilom, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,97 g/kg, zaustavljen je u Velikoj Gorici, Zagrebačka ulica kbr.122. Ova PP izdala mu je na mjestu događaja Obavezni prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati.

– također tijekom vikenda dana 29.12.2018. godine u 10,50 sati, vozač-muškarac (starosti 59 godina), upravljao je s osobnim automobilom, utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 3,18 g/kg, a sudjelovao je u prometnoj nesreći, s materijalnom štetom, oštetio parkirano vozilo, u Velikoj Gorici, Ulica kneza Ljudevita Posavskog kod kbr.55, parkiralište trgovine Lidl. Ova PP naknadno će mu izdati Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja.