Home Vijesti Vijeće GČ Hrvatski velikani održalo uspješnu radnu sjednicu

Vijeće GČ Hrvatski velikani održalo uspješnu radnu sjednicu

Na trećoj sjednici su donijeli nekoliko odluka

PODIJELITE

Vijeće gradske četvrti Hrvatski velikani održalo je sinoć, 31. kolovoza svoju treću radnu sjednicu. Kako navode, otvorene su brojne teme od važnosti za njihovu četvrt, a na dnevnom redu su se našle i odluke o namjenskom trošenju sredstava, uređenju prostorija mjesne samouprave, kao i obilježavanju Dana gradske četvrti, koje će se po prvi puta obilježiti ove godine i to 8. listopada.

Na sjednici su donijeli nekoliko odluka. Tako je odlučeno da će centralno mjesto obilježavanja Dana GČ biti ispred i u prostorijama Vijeća na adresi Cvjetno naselje 10/IV. U glavnom fokusu će biti edukativne i humanitarne aktivnosti. U edukativnome smislu, s radionicama će biti prisutne udruge koje djeluju na našem području, a organizirano će biti i sakupljanje donacija/odjeće/artikala za potrebite susjede.

Donesena je i odluka o načinu korištenja prostorija GČ, a posebna pažnja posvetila se problemu staje u ulici Podložnica. Konstatirano je nedvojbeno kršenje Odluke o komunalnom redu po člancima 93. i 94. od strane izvjesnih stanara spomenute ulice. Preko nadležnih Upravnih odjela Grada Velike Gorice pokrenuti su postupci za utvrđivanje odgovornosti i sanaciju dugogodišnjeg problema.

U narednom periodu Vijeće se obvezalo samostalno urediti dio prostorija GČ u svrhu otvaranja javnosti u vidu održavanja društvenih, edukativnih, kulturnih i inih događaja. Također je odlučeno kako se pokreće inicijativa za asfaltiranjem produžetka ulice kod ulaza u ZET-ovu garažu, a nakon apela stanara.

Radi bolje suradnje odlučeno je kako se Uredu gradonačelnika i nadležnim uredima šalje novi poziv za održavanje radnog sastanka kako bi se poboljšala suradnja u radu s našim Vijećem, a posebno napominjemo da su sve odluke donesene jednoglasno i u interesu stanovnika četvrti.”, zaključuju.