Home Izdvojeno VG Brass festival otvaraju Los Caballerosi s autentičnom meksičkom glazbom

VG Brass festival otvaraju Los Caballerosi s autentičnom meksičkom glazbom

Velikogorički brass festival počinje 1. lipnja u 20:30 sati

PODIJELITE

S početkom lipnja počinje i glazbeni program 14. Velikogoričkogog brass festivala! Otvaranje je 1. lipnja u 20:30 sati u Pučkom otvorenom učilištu, a prvi će na redu biti Mariachi Los Caballeros.

Oni će otvoriti brass festival s autentičnom meksičkom glazbom. Već puna dva desetljeća popularni Caballerosi predstavljaju glazbenu posebnost na našim, europskim pa i svjetskim prostorima. Dvanaest svirača i pjevača pronose izričaj koji je, i ne tako davno, bio dominantan na hrvatskoj glazbenoj sceni. Šezdesetih godina prošloga stoljeća mnogi popularni hitovi Ive Robića, Marka Novosela i drugih, na tragu meksičke glazbene tradicije oduševljavali su publiku.

Los Caballerosi su se priklonili tradicijskoj meksičkoj glazbi čiju vrijednost prepoznaju i hvale i u Meksiku. Nastupali su, ne jednom, u Guadalajari u koju su bili pozvani na Međunarodni Mariachi i Charerría susret te su tamo svirali s najuglednijim mariachi sastavima svijeta, kao što su Mariachi Vargas de Tecalitlán, Mariachi de América i Los Camperos de Nati Cano.

Surađuju i sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Rámonom Vargasom i Stefan Milenković, a svirajući su proputovali gotovo cijeli svijet.