Home Crna Kronika Velikogorički biciklisti dobili kazne zbog nekorištenja biciklističkih traka

Velikogorički biciklisti dobili kazne zbog nekorištenja biciklističkih traka

Stigli su rezultati provedene policijske akcije „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“

PODIJELITE

Kako smo najavljivali, jučer, 10. ožujka na području goričke policijske postaje provedena je preventivno – represivna akcija „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“.

Akcija „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“ provodi se u cilju smanjenja broja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno pet prekršaja biciklista, od kojih se svi odnose na nekorištenje biciklističke trake. Također, utvrđeno je i šest ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 11 prometnih prekršaja. U tom periodu nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.  

Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom  provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja – navode iz policije.