Home Najave VEGORA Kako uskladiti tržište rada s realnim potrebama

VEGORA Kako uskladiti tržište rada s realnim potrebama

PODIJELITE

Razvojna agencija VEGORA u suradnji sa Udrugom za promicanje aktivnog građanstva ECHO, kao partneri na projektu NESET financiranom od strane EGP-a i norveškog Fonda za zapošljavanje mladih, pozivaju na Nacionalni info-dan.

Održat će se u petak, 25. rujna 2020. godine s početkom u 10 sati u Vijećnici POUVG-a.

Glavni cilj projekta NESET je pružanje transnacionalne potpore održivoj integraciji mladih na tržište rada u turističkom sektoru, sa naglaskom na stvaranje uvjeta za zapošljavanje i poduzetništvo mladih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

“Hrvatska je suočena s ozbiljnim nedostatkom radne snage. Neusklađenost između obrazovanja i potreba gospodarstva, niske spremnosti za mobilnost unutar Hrvatske te deficit radnika u turizmu  zbog velikog broja ljudi koji odlaze na rad u druge države EU negativno utječu na hrvatsko tržište rada. Prema podacima Instituta za turizam, problem radne snage  su nedovoljne vještine i kompetencije učenika koji završe trogodišnje i četverogodišnje srednje škole. Što se tiče manjka radne snage, vrlo je važno uskladiti obrazovni sustav s potrebama tržišta rada”, poručili su iz Vegore te dodaju:

“Ovim skupom želimo poslodavce iz sektora turizma, donositelje odluka, ali ponajprije mlade NEET osobe upoznati sa polazištima i ciljevima projekta NESET, kao i sa mogućnostima uključivanja u planirane projektne aktivnosti”

Skupu će prisustvovati savjetnica i zamjenica šefa Misije Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Homma Latif te predstavnici turističkih zajednica gradova Zagrebačke županije, visokih učilišta, srednjih škola te poslodavaca iz turističke industrije.