Home Izdvojeno Većina velikogoričkih škola do kraja idućeg tjedna ima nastavu online

Većina velikogoričkih škola do kraja idućeg tjedna ima nastavu online

Na C model se odlučuju zbog velikog broja čitavih razreda koji su trenutno u izolaciji

PODIJELITE
Foto: Unsplash

Jutros smo pisali kako Osnovna škola Nikole Hribara kreće na C model nastave ili online nastavu. Međutim, ovo je samo jedna od velikogoričkih škola koja se odlučila na ovu odluku. S obzirom na to da je epidemiološka situacija u osnovnim školama različita, još nisu sve škole donijele odluku o C modelu nastave te je različita odluka o razredima koji će ići online, a koji ne.

Općeniti razlog prelaska na online nastavu je sve veći broj zaraženih učenika i djelatnika škole, ali i sve veći broj zaraženih građana. Doznajemo tako da je sve veći broj čitavih razreda u izolaciji. Konkretno, kako saznajemo iz Osnovne škole Eugena Kvaternika, među višim razredima od 28 razreda je njih 12 u izolaciji. Doduše, oni preporuku Stožera još uvijek čekaju, no kako nam govori ravnateljica, vjerojatno će i oni prijeći na C model nastave.

Kod nekih škola je nastava već krenula po C modelu, dok će kod nekih to biti od sutra. Za sada se odluka odnosi na period do 28.01., a kasnije će se objaviti i daljnje informacije i postupanje.

Od 21.01. online nastavu imat će Osnovna škola Velika Mlaka i to za sve razrede, no ona se drugačije organizira za učenike 1. i 2. razreda. “Učenici 1. i 2. razreda neće imati nastavu u realnome vremenu, nego će učitelji razredne i predmetne nastave slati materijale roditeljima, dok će učenici od 3. do 8. razreda imati nastavu u realnome vremenu.”, navodi ravnateljica škole.

Osnovna škola Eugena Kumičića također od sutra, 21.01. prelazi na online nastavu sukladno preporukama. Osnovna škola Novo Čiče ide na nastavu na daljinu u razdoblju od 20. do 28. siječnja.

Na online nastavu je prešla i Zrakoplovno-tehnička škola Rudolfa Perešina zbog pogoršane epidemiološke situacije. Kod njih će se nastava će se odvijati putem MS Teams razrednih kanala.