Home Izdvojeno Dok vani temperature padaju, srca školaraca griju!

Dok vani temperature padaju, srca školaraca griju!

Održan Tjedan solidarnosti u Kumičiću

PODIJELITE

Predbožićno vrijeme uvijek je poticajno za međusobna darivanja, pa je tako u OŠ Eugena Kumičića organizirana višednevna akcija pod nazivom „Tjedan solidarnosti“. Organizatori akcije bili su članovi Školskog volonterskog kluba u suradnji sa stručnom službom škole, a sam naziv akcije pokrio je nekoliko događaja: obilježavanje Dana osoba s invaliditetom (3.12.), Dana volontera (5.12.) i Dana asistenata te akciju prikupljanja hrane za najpotrebnije u suradnji s Crvenim Križem.

Povodom Dana volontera obilježen je i Dan asistenata, skupine školskog osoblja bez kojih inkluzija i školovanje učenika s teškoćama u razredu u redovnom obrazovanju ne bi bilo moguće. Dan asistenata obilježen je kako bi se osvijetlila uloga te “nevidljive” skupine radnika u obrazovanju, koji, s pravom se može reći, imaju najslabiji status (najniže plaće, nemogućnost trajnog radnog mjesta).

Vrhunac događanja bio je 5.12. kad je u školskom holu pod oba velika odmora učenicima bilo omogućeno koristiti se pomagalima za osobe s invaliditetom. Tako su učenici imali priliku sjesti u invalidska kolica, prošetati s povezom na očima sa štapom za slijepe i slabovidne osobe, okušati vještinu u zbrajanju pomoću pomagala Numicon te pisanje na pisaćem stroju za Braicu.

Učenici će od 6. do 13. prosinca prikupljati hranu za naše sugrađane koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji kako bi im uljepšali nadolazeće blagdane. Istovremeno će na ulazu u Kauflandu dijeliti listiće kojima će informirati kupce da na izlazu mogu donirati osnovne prehrambene namirnice za one kojima je to najpotrebnije, sudjelujući tako u još jednoj akciji Crvenog križa pod nazivom „ Vaš dar za pravu stvar“.