Home Izdvojeno Uz ‘Malu školu pravilne prehrane’ naučite promijeniti nezdrave navike

Uz ‘Malu školu pravilne prehrane’ naučite promijeniti nezdrave navike

POUVG organizira radionice pravilne prehrane za odrasle koje će voditi nutricionistica Hrvojka Becker

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište organizira ‘Malu školu pravilne prehrane’, a radi se radionicama pravilne prehrane za odrasle. Voditeljica radionica je Hrvojka Becker, inženjerka prehrambene tehnologije, nutricionistica, konzultantica za pravilnu prehranu te urednica portala Zdrava prehrana.

Utjecaj na poboljšanje zdravlja i balansiranje

Hrvojka Becker zalaže se za individualni, holistički pristup koji obuhvaća antropometrijsku analizu tijela (cilj je utvrđivanje dimenzija ljudskoga tijela i njihovo prosuđivanje), te postepen gubitak težine uz pravilnu prehranu u kombinaciji s tjelovježbom. Na radionicama govori o uzrocima i posljedicama prekomjerne težine. Objašnjava kako najbolje kombinirati namirnice i time utjecati na poboljšanje zdravlja, kako izbalansirati prehranu i daje rješenja kako uskladiti ubrzani tempo života i zdravu prehranu.

“Ne znate kako najbolje kombinirati namirnice i time utjecati na poboljšanje zdravlja, izbalansirati prehranu te na koji način uskladiti ubrzani tempo života i zdravu prehranu? Ne znate kako promijeniti trenutne navike i zdravo se hraniti? Strahujete od tzv. jo-jo efekta nakon uspješnog procesa mršavljenja? Ne znate u čemu griješite ili trebate poticaj za fizičku aktivnost?”, pitaju iz POUVG-a.

Imate li i dalje nedoumica oko ovakvih pitanja, Hrvojka Becker će vas savjetovati kako se pokrenuti na fizičku aktivnost, izbjeći marketinške trikove pri kupnji namirnica i kako potaknuti djecu da se kvalitetnije hrane. Također, povezivanjem znanstvenog i holističkog pristupa upoznaje nas s detoks programom, koji se ne odnosi isključivo na konzumiranje zdravih sokova već daje smjernice za održavanje jednostavnog životnog detoksa.

Teorijski, praktični dio te savjetovanje

Radionice uključuju teorijski dio, praktični dio te savjetovanje. U praktičnom dijelu radionica polaznici će biti podijeljeni u nekoliko grupa, od kojih će svaka dobiti zadatak izraditi jelovnik za jedan dan. Na kraju vježbe i zajedničke rasprave slijedi evaluacija predloženih jelovnika.

“U sklopu savjetovanja svaki polaznik imat će prilike proći mjerenje na dijagnostičkoj vagi za analizu tjelesnog sastava koja na bazi bioelektrične impedancije mjeri težinu, postotak masnog tkiva u tijelu, visceralno masno tkivo, indeks tjelesne mase (BMI), te mišićno tkivo. Vaga je certificirana kao medicinski uređaj, a točnost je potvrđena kliničkom provjerom. Izračun se vrši pri potpunoj diskreciji, kao i daljnji razgovor tijekom savjetovanja.”, govore iz POUVG.

Trajanje jedne radionice je 90 minuta, a održavat će se jednom do dva puta mjesečno. Mjesto održavanja je već poznati I. kat, Zagrebačka 37. Cijena jedne radionice je 60 kuna.

Za sudjelovanje je potrebna prijava na brojeve 01 6259 806, 098 316 419, a na broj za prijave možete dobiti i dodatne informacije.