Home Izdvojeno Uspješno ugašen “požar” na Distributivnom centru

Uspješno ugašen “požar” na Distributivnom centru

..srećom riječ je u ovom slučaju tek o vatrogasnoj vježbi, no da i dođe do pravog požara, naši su vatrogasci spremni

PODIJELITE

Vatrogasci dobrovoljci ponovo su pokazali svoju spretnost i spremnost, pa na još jednoj združenoj vježbi prezentirali kako to izgleda kad su nam dobrovoljna vatrogasna društva koordinirana. U tom slučaju sve prolazi glatko, s minimalnom štetom. Gorjelo je u petak kod Distributivnog centra u Rakitovcu. Srećom, tek fiktivno, no zato operativci nisu bili nimalo fiktivni. Mjesec zaštite od požara, svibanj, okupio je dobrovoljce Donjeg Turopolja koji su zajedno s pripadnicima JVP-a uspješno koordinirali vježbu, „ugasili požar“ i pravovremeno spasili unesrećene.

Kad bi do pravog požara došlo (ne daj bože) dobro je znati da su naši vatrogasci spremni. Potvrdio je to i zapovjednik JVP-a Borislav Turan. „Ovakve nam vježbe služe da se ne opustimo i da obnovimo neka znanja, a posebno da isprobamo kako stvari funkcioniraju na terenu kad zajednički radi veći broj vatrogasnih timova“, govori nam Turan.

A na terenu u Raktovcu, uz Javnu vatrogasnu postrojbu, sudjelovao je devet društava: Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje i Vukovina. Pristigao je i tim Hitne pomoći, a stigla je i Policija.

Turan potvrđuje kako nisu svi DVD-i jednako opremljeni, no zato su tu dva tri društva koje JVP redovno zove u ispomoć na intervencije, jer imaju potrebnu obuku, ali i opremu. Tu su, među ostalima, DVD Buševec, Lukavec ili pak Mičevec. „Komunikacija između vatrogasca u takvim momentima je ključna i važno je da ona i taktički prati ono što smo dogovorili“, zaključio je Turan.

GALERIJA FOTOGRAFIJA: