Home Izdvojeno Počinje PerunBožić

Počinje PerunBožić

Doživite ambijentalno-kostimirani doživljaj inspiriran adventskim pričama i narodnim predajama Turopolja i bogate hrvatske nematerijalne baštine

PODIJELITE

PerunBožić je ambijentalno-kostimirani doživljaj inspiriran adventskim pričama i narodnim predajama Turopolja i bogate hrvatske nematerijalne baštine. Kroz vizualni identitet koji se kroz zadnjih nekoliko godina razvija i prezentira na festivalu zaboravljenih priča i narodnih legendi u Starom Gradu Lukavcu – Perunfestu, ovoga će se puta posjetitelji moći prisjetiti narodnih priča i legendi vezanih za Božićno vrijeme.

Uz vizualni identitet Zdenko Bašić postav potpisuju još i umjetnici, kostimografi i lutkari: Ivana Bilić, Iva Lulić, Tajana Štasni i Tihana Ostres u suradnji sa domaćinom Muzejom Turopolja.

Unutar postava će biti i prezentiran produkt dizajn “Plectrude” Ivane Bilić, te sakrivena izložba “Hrvatski adventski kalendar “ koje će svakog novog dana prosinca otkrivati novo mitsko stvorenje ili legendu vezanu za adventsko vrijeme, zaključno sa 22. prosincem, kada će se otvoriti potpuna izložba sa preostalim slikama i time svečano najaviti ovogodišnji Božić.

Posebna događanja unutar izložbe:
15. 12. u 18 sati – Izrada mirisnog božićnog nakita za djecu
18. 12. u 18 sati – Radionica heklanja i vezenja božićnog nakita za djecu
19. 12. u 18 sati – Izrada papirnatih ukrasa za bor
20. 12. u 18 sati – Izrada božićnih gljiva
21. 12. u 18 sati – Pričaonica “Tajna duge zimske noći”
22. 12. u 18 sati – prezentacija/otvorenje izložbe foto ilustracija Ive Lulić i Zdenka Bašića “Hrvatski adventski kalendar”