Home Izdvojeno Umirovljenim školnicima- odličan, pet!

Umirovljenim školnicima- odličan, pet!

Klub umirovljenih školnika proslavio je devetu godišnjicu od osnutka i pohvalio se aktivnostima kojih se ne bi posramili na aktivni učitelji

PODIJELITE

Iako su u mirovini i dalje su aktivni. Klub umirovljenih školnika proslavio je devetu godišnjicu od osnutka i pohvalio se aktivnostima kojih se ne bi posramili na aktivni učitelji ili profesori. Ovi nekadašnji učitelji i učiteljice i dalje su vezani uz svoj posao.

Meni je najljepše kad kažem da sam- učitelj

Njega zapravo i ne smatraju poslom, već životnim pozivom, priča nam predsjednik KUŠ-a Stjepan Šipušić. „Meni je najdraže kad kažem da sam ja učitelj. To je nešto posebno, sva ljepota je u tom imenu učitelj. Mi smo pak odabrali naziv školnici jer predstavlja naše cjeloživotno vezanje uz školu“, objašnjava učitelj Šipušić. Svoj je radni vijek počeo u Gornjem Hruševcu, danas zatvorenoj školi koja je u to vrijeme, 60-ih godina prošlog stoljeća, kroz osam razreda brojala 186 đaka. Nije Stjepan, ili kako ga od milja zovu poznanici- Kazo, sam u ovim sjećanjima. Skoro 100 je članova KUŠ-a koji se redovito prisjećaju svojih školskih dana, a žive ih i dalje kroz rad udruge.

Rad u pet sekcija, puno se i putuje

Tako je KUŠ podijeljen na nekoliko sekcija, a svaka od njih ima svoje zadatke. Tu je socijalno zdravstvena koja brine o zdravstvenom stanju članova, redovno ide u posjete starim i nemoćnim članovima, organiziraju proslave, rođendane, nažalost i oproštaje. Zatim, tu je Parlaonica, jer školnici uvijek imaju nešto za reći i o nečemu prodiskutirati, posebno o školstvu danas, a tako se zove i još jedna sekcija koja ih vezuje uz današnji odgojno-obrazovni program, kako bi ostali u toku s gradivom. Na kreativnosti i održavanje intelektualne svježine rade kroz rekreativno kreativnu sekciju, a zdrav duh u zdravom tijelu krijepe kroz izlete po cijeloj Hrvatskoj. Kažu, prošli su već Zagrebačku županiju, bili su i u Karlovcu, Ogulinu. Ma samo lani posjetili su četrnaest mjesta i upoznali kulturne i povijesne znamenitosti krajeva u kojima su bili. Aktivni školnici ne popuštaju, hrabro kroče dalje, pa tako za mali jubilej nagodinu spremaju nova iznenađenja, a najavljuju i snimanje dokumentarnog filma. Što drugo reći našim dragim učiteljima, učiteljicama i školnicima, nego njihovim jezikom uzvratiti- odličan, pet!