Home Izdvojeno Udruga ”Suncokret” otvara svoja vrata svim građanima

Udruga ”Suncokret” otvara svoja vrata svim građanima

PODIJELITE

Udruga osoba s invaliditetom ”Suncokret” iz Velike Gorice i ove godine sudjeluje na Danima otvorenih vrata udruga koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Tim povodom, organizirana su dva događaja. Sutra od 15 do 18 sati nastavit će se volonterska akcija uređenja prostora ispred Udruge te se pozivaju volonteri da se pridruže u bojanju prilaza. – Boje i kistovi su na raspolaganju, ne trebaju nikakve posebne vještine – kažu u Udruzi ”Suncokret”.

U petak, 25. svibnja, od 14 do 18 sati, Udruga će u svom redovnom terminu biti otvorena kako bi osobama s invaliditetom i širem građanstvu pružila priliku upoznati se s radom Udruge. U posjet Udruzi doći će Volonterski klub Velika Gorica koji je ujedno i organizator volonterstva na području Velike Gorice. Također, kako je ovo posljednji petak u mjesecu, on će kao i uvijek biti posvećen proslavama rođendana članova. Stoga su svima uputili poziv. – Dođite upoznati nas i rad naše Udruge, informirajte se o vašim pravima i o sadržajima koje Udruga pruža ili saznajte na koji način možete pomoći radu Udruge. S nama će biti i Volonterski klub Velika Gorica, a kao i svakog posljednjeg petka u mjesecu slavit ćemo rođendane uz tortu. Volonteri, simpatizeri, budući članovi i roditelji – čekamo vas i veselimo se vašem dolasku!

Udruga osoba s invaliditetom ”Suncokret” je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja djeluje na području Velike Gorice s ciljem ostvarivanja prava, pružanja podrške i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom. Osnovana je 1997. godine na inicijativu roditelja djece s invaliditetom i kao prva takva udruga u Velikoj Gorici udruga „Suncokret” je tijekom svog djelovanja na lokalnoj razini u velikoj mjeri utjecala na osvještavanje javnosti, vidljivost i integraciju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu. Udruga danas broji znatno redovito članstvo osoba s invaliditetom svih dobnih skupina i etiologija kao i podupiruće članstvo koje se sastoji kako od članova njihovih obitelji tako i od ostalih zainteresiranih građana. Kroz redovne aktivnosti druženja i kreativnih radionica te osiguravanjem međusobne podrške udruga predstavlja model inkluzivne, otvorene i ravnopravne zajednice i pruža viziju društva bez prepreka i predrasuda.