Home Izdvojeno U Velikoj Gorici se postavljaju nove nadzorne kamere koje će snimati i...

U Velikoj Gorici se postavljaju nove nadzorne kamere koje će snimati i unutrašnjost automobila

Kazne će stizati za brzu vožnju, ne korištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela u vožnji..

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice / Ilustracija

Kako se pisalo početkom godine, u 2024. godini ćemo na regionalnim i lokalnim cestama dobiti nove nadzorne kamere koje će snimati promet. Postavljaju se na regionalne ceste koje su u smislu prometne sigurnosti mnogo opasnije od autocesti. Riječ je o sustavu nadzora i upravljanja prometom Crocodile, odnosno Crocodile 2 Croatia.

Postavljanje kamera je krenulo po Zagrebu, ali stižu i na naše područje – u Veliku Goricu i Buševec. U Velikoj Gorici se postavlja na zapadni kolnik Zagrebačke ulice prije raskrižja s Poštanskom ulicom. U Buševcu se postavlja u Zagrebačkoj ulici kod kućnog broja 39.

Osim navedenih, kamere se postavljaju u Zaprešiću, Ivanić Gradu, Vrbovcu, Hrastju, Dugom selu, ali i po brojnim lokacijama u Zagrebu poput Stupnika, Slavonske avenije, Dubrave, na Zagrebačku aveniju, na Jankomiru, kod Jadranskog mosta..

Riječ je o kamerama koje uz brzinu kretanja snimaju i unutrašnjost automobila. Kazne će tako stizati onim vozačima koji voze prebrzo, ali i onima koji ne koriste sigurnosni pojas ili se koriste mobitelom tijekom vožnje. Ove kamere će imati mogućnost i hvatati vozače motocikala koji prikrivaju registarske oznake.

Ukupna vrijednost projekta ‘Crocodile 2 Croatia’ iznosi 10.956.000 eura, od čega se 85 posto iznosa (9.312.600 eura) bespovratno financira sredstvima Europske unije, putem Instrumenta za povezivanje Europe.