Home Izdvojeno U Veleševcu izabrane najbolje kobasice, šunke, vino i rakija našeg kraja, evo...

U Veleševcu izabrane najbolje kobasice, šunke, vino i rakija našeg kraja, evo svih pobjednika po kategorijama

Otkrivamo tko ima najbolje delicije našeg kraja

PODIJELITE
Foto: KUD Veleševec / Igor Đuran

U Društvenom domu Veleševec se prošle subote održala 14. Posavska kobasijada u organizaciji KUD-a Veleševec. I ove godine bilo je jako veselo i zabavno, a posjetitelji su imali prilike degustirati odlične primjerke kobasica, špeka, rakija, vina, gibanica i drugih odličnih delicija našeg kraja.

Predsjednica KUD-a Veleševec, Nevenka Vučin, govori nam kako su ove godine imali 111 prijavljenih primjeraka i da ih izrazito veseli što svake godine broj prijavljenih raste. “I ove godine smo imali primjerke iz naše općine, ali i drugih mjesta izvan Općine Orle. Pristigli su uzorci iz Lomnice, Buševca, iz Sisačko – moslavačke županije, Martinske Vesi, Trebarjeva..“, govori nam.

Žiri na 14. Posavskoj kobasijadi nije imao lak zadatak, no uspjeli su odabrati pobjednike u kategorijama najbolje kobasice, šunke, salame, špeka, gibanice, rakije i vina.

Ovo su odabrani pobjednici po kategorijama:

Najbolja kobasica:

 1. Daniel Malec
 2. Dalibor Vučin
 3. Josip Margušić

Najbolja šunka:

 1. Nataša Kralj
 2. Iva Crnobrnja
 3. Stjepan Kramarić

Najbolja salama:

 1. Daniel Malec
 2. Valentino Tačković
 3. Željko Stanilović

Najbolji špek:

 1. Mario Kučan
 2. Marica Bera
 3. Daniel Malec

Najbolja gibanica:

 1. Marica Vrban
 2.  Marica Vrban
 3.  Ivana Matica

Najbolje bijelo vino:

 1. Vlado Brlečić
 2. Željko Stanilović
 3. Darko Kučan

Najbolje crno vino:

 1. Tihomic Matica
 2. Ivan Bucina
 3. Iva Crnobrnja

Najbolja rakija:

 1. Tihomir Matica
 2. Darko Kučan
 3. Igor Huđin

“Komentari su pozitivni, ljudi su zadovoljni makar uvijek ima onih koji su žalosni što nisu osvojili, no natjecanje je natjecanje. I prije i nakon dodjele medalja je bilo jako veselo i ugodno druženje”, govori Vučin. Ističe i da su dobili velike pohvale za organizaciju od strane Turističke zajednice Posavine i Prigorja. Naime, početkom veljače je Općina Orle uz Općinu Rugvica i Brckovljani dobila svoju Turističku zajednicu.

Načelnik Općine Orle, Ervin Vujica, izjavio je da pohvaljuje ovu manifestaciju te najavio kako iduće godine žele podići ovaj događaj na višu razinu, a tome će sigurno pomoći i nove suradnje.

Za zabavu na 14. Posavskoj kobasijadi bili su zaslužni mali folkloraši KUD-a Veleševec na koje su posebno ponosni, FA Petrinjčica i Tamburaški sastav iz Martinske Vesi. Ove godine su organizatori odlučili i taj dio programa pojačati i tako posjetiteljima pružiti više nastupa.

Nakon što su se slegli dojmovi, KUD Veleševec ne odmara. Dan nakon kobasijade sudjelovali su na Gradskoj smotri folklora, a pripremaju se za još dva velika nastupa – Županijsku smotru folklora u Zelini te susrete u Veleševcu koji će se održati 8. lipnja.