Home Izdvojeno U Selcu rekonstrukcija opasnog drvenog mosta iz 1946. godine

U Selcu rekonstrukcija opasnog drvenog mosta iz 1946. godine

PODIJELITE

Most preko rijeke Odre u mjestašcu Selce kraj Veleševca napokon će doživjeti cjelovitu rekonstrukciju. Od 1946. godine kada ga je sagradila vojska obnavljan je tri puta, ali je u međuvremenu postala derutna građevina opasna za prolaznike. Općina Orle zatvorila ga je još prije tri godine kako netko ne bi stradao.

– Osobno sam ga dao zatvoriti jer postoji opasnost od urušavanja. Stavili smo znakove zabrane, ali neki ljudi mostom i dalje prolaze na osobnu odgovornost – kaže načelnik Općine Ivan Petko.

NOVI MOST ZA GODINU DANA

Novi „Selečki“ most, kako ga mještani oduvijek zovu, projektirao je inženjer Ivan Bagarić, umirovljeni profesor Građevinskog fakulteta u Zagrebu. U drugoj polovici kolovoza Općina Orle raspisat će javni natječaj za njegovu izgradnju. Projekt je vrijedan 93 tisuće eura. Polovicu investicije Općina će financirati samostalno, dok će ostatak novca namiriti Zagrebačka županija. Most dužine 48 metara oslanjat će se na osam stupova. Bit će sagrađen od hrastovine, u svom izvornom obliku. Jedino će nosači biti željezne konstrukcije. Otvorenje mosta predviđeno je početkom kolovoza 2015. godine.