Home Gospodarstvo U Maloj školi poduzetništva učili kako pokrenuti posao

U Maloj školi poduzetništva učili kako pokrenuti posao

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

VG Poduzetnički centar d.o.o. kao partner na projektu „Mala škola poduzetništva“ održao je prvi set edukacijskih modula na tri teme: “Poduzetništvo izazov budućnosti”, “Primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije” i “Osnove komunikacije u poduzetništvu”. Predavači na trodnevnoj edukaciji bili su djelatnici Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Ivan Čobanov i Krešimir Majić te direktorica VG Poduzetničkog centra Suzana Krstić.

Na obrazovnom modulu „Poduzetništvo izazov budućnosti“ polaznicima je predstavljen pojam poduzetništva, razlozi pokretanja vlastitog posla, specifičnosti poslovanja i moguće prepreke, pravni oblici, važnost izbora lokacije i istraživanje tržišta, te koje su obveze poduzetnika i mogućnosti financiranja.

skola

aaNa „Primjenama informacijsko-komunikacijske tehnologije“ predstavljene su prednosti i nedostaci uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije u poslovanju. Naglasak predavanja bio je na „cloud“ tehnologiji.

Kroz modul „Osnove komunikacije u poduzetništvu“ sudionici su upoznati sa osnovama verbalne i neverbalne komunikacije, otklanjanjem smetnji u komunikaciji s klijentima i dobavljačima predstavljeni su temelji uspješne komunikacije, a organiziran je i interaktivni rad polaznika.

Završetkom svakog modula polaznici su dobili potvrdu o sudjelovanju na edukacijama. Iskustva polaznika seminara više su nego pozitivna.

– Ova edukacija mi je obnovila prijašnje znanje i otvorila nove poglede na buduće poslovanje, jer su predavači bili zanimljivi a i osobna iskustva koja sam čuo o pokretanju vlastitog poslovanja su bila korisna. Želim Vam još puno ovakvih edukacija i da ima više polaznika koji su već u nekom poslu ili ga žele započeti jer ovdje se uz znanje stekne i jedna doza pozitivnog samopouzdanja koja je isto tako potrebna za poslovanje – komentirao je poduzetnik Ivica Đuretić.