Home Izdvojeno TZ Zagrebačke županije prvi puta sudjeluje u izradi svjetskog gastronomskog vodiča

TZ Zagrebačke županije prvi puta sudjeluje u izradi svjetskog gastronomskog vodiča

Gault&Millau je odličan vodič za turiste i lokalno stanovništvo što dokazuje tradicija duža od 60 godina

PODIJELITE

Gault&Millau Croatia objavio je specijalno izdanje vodiča za Zagreb i okolicu za 2022. godinu. Ove godine je u specijalno izdanje uvršteno 100 restorana, bistroa, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica iz grada Zagreba te iz Zagrebačke županije.

Ovaj vodič odličan je za turiste, ali i lokalno stanovništvo kao idealan putokaz prema onim ugostiteljima kod kojih se često traži i stol više. Gault&Millau je svjetski-gastro vodič s tradicijom dugom gotovo 60 godina ugledao svjetlo dana.

Kako navodi direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, hrana i kultura su duboko usađeni u nacionalni identitet Zagrebačke županije. “Čak i najjednostavnija jela ukusna su i fina jer su pripremljena od autentičnih namirnica s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Lokalnu namirnicu prati jedinstvena priča na putu od polja do stola. Turistička zajednica Zagrebačke županije po prvi puta sudjeluje u izradi svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia te sam izuzetno ponosna i sretna što smo predstavili djelić naše autentične gastronomske scene.“, zaključila je Alilović.