Home Zanimljivosti TV PROGRAM Uz ove filmove možete provesti uskršnji vikend s obitelji

TV PROGRAM Uz ove filmove možete provesti uskršnji vikend s obitelji

Izdvojili smo svega pomalo, od prigodnih filmskih naslova za uskršnji vikend, do drame, akcije, avanture i znanstvene fantastike. Uživajte!

PODIJELITE

Vikend je stigao, pa smo po dobrom starom običaju odlučili ponovo izvidjeti kakav nas TV program čeka, odnosno koje filmove na televizijskom rasporedu imamo na odabir. U nastavku donosimo po tri filma koji će se prikazivati večeras, te isto tako tri opcije za opuštanje u nedjelju navečer.

Filmske preporuke za subotu

Franjo Asiški, HRT3 u 19.40 sati

“Franjo Asiški” predzadnji je film legendarnog holivudskog klasika Michaela Curtiza, potpisnika nezaboravnih filmova poput “Casablance” ili još uvijek najbolje verzije “Robina Hooda”. Snimljen 1961. godine, film “Franjo Asiški” izdanak je na prijelazu iz 1950-ih u 1960-e godine iznimno popularnog žanra povijesnog spektakla. Riječ je o vrlo dobrom filmu koji se može pohvaliti uredno izloženom pričom i zanatski besprijekornom režijom, te ga valja preporučiti svim gledateljima, ne samo onima zainteresiranim za život utemeljitelja franjevačkog reda.

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela, NovaTV u 20.15 sati

Nakon što su nas 2016. godine oduševili filmom Čudesne zvijeri i gdje ih naći, slavna autorica Harry Potter serijala, J.K. Rowling, i studio Warner Bros. pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje svijeta čarobnjaka. U novom nastavku Čudesnih zvijeri, pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi Harry Potter i darovi smrti čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije no što su postali najgori neprijatelji.

Gran Torino, DomaTV u 22.20 sati

Iza ove napete drama stoji legendarni redatelj, glumac i vlasnik pet Oskara, Clint Eastwood, kojemu je ovo najunosniji film u cijeloj karijeri. U jednoj od uloga se pojavljuje i Eastwoodov najmlađi sin, Scott. Walt Kowalski (Clint Eastwood), mrzovoljni je udovac koji se i dalje čvrsto drži svojih predrasuda unatoč svim promjenama koje se dešavaju u susjedstvu. Jedina radost u njegovom životu je automobil Gran Torino kojeg redovito održava. No, kada Thao (Bee Vang), Waltov mladi susjed, pokuša ukrasti vrijedni automobil kako bi se priključio bandi, Walt shvati da je konačno pronašao novu svrhu u životu.

Filmske preporuke za nedjelju

Najveća priča ikad ispričana, HRT2 u 20.05 sati

Za tadašnje prilike nevjerojatnih 20 milijuna dolara skupi biblijski spektakl “Najveća pripovijest svih vremena” epska je biblijska priča o životu Isusa krista. Djelo je to hollywoodskog majstora Georgea Stevensa (1904-1975), autora brojnih sjajnih filmova kao što su “Mjesto pod suncem”, “Američka tragedija” i legendarni vestern “Shane”. Riječ je o jednoj od filmski najefektnijih ekranizacija Evanđelja. Osim Stevensa, na filmu su nepotpisani surađivali također veliki redatelj David Lean (Lawrence od Arabije) i Jean Negulesco (Johnny Belinda).

Ben Hur, RTL u 21.45 sati

Bogati židovski princ i trgovac, Ben Hur (Joseph Morgan) živi u Jeruzalemu sa svojom obitelji. Zajedno s upraviteljem (Hugh Bonneville), u grad stiže i novi zapovjednik rimskih legija Massala (Stephen Campbell Moore), inače Ben Hurov stari prijatelj. Isprva, obojica su sretni što se ponovno vide, iako ih politička gledišta razdvajaju. Za vrijeme parade rimskih legija, s Ben Hurovog krova padne crijep i rani novog upravitelja. Iako Massala zna da ni Ben Hur ni njegova obitelj nisu krivi, on ga baca u roblje, a sestru (Kristin Kreuk) i majku (Alex Kingston) u zatvor. No Ben Hur se zaklinje da će se vratiti i osvetiti.

Uskrsnuće, NovaTV u 22.25 sati

Riječ je o epskoj biblijskoj priči o uskrsnuću pripovijedanoj kroz oči nevjernika. Rimski tribun Klavije i njegov pomoćnik Lucije imaju zadatak riješiti što se dogodilo s Isusom u tjednima nakon raspeća kako bi razbili glasine o uskrslom Mesiji i spriječili ustanak u Jeruzalemu.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od prigodnih filmskih naslova za uskršnji vikend, do drame, akcije, avanture i znanstvene fantastike s renomiranim glumcima. Uživajte!