Home Izdvojeno Turopoljska podgutnica u Dubaiju postala dio velike svjetske izložbe

Turopoljska podgutnica u Dubaiju postala dio velike svjetske izložbe

Nastup Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai obogaćen je i za turopoljski suvenir - našu podgutnicu

PODIJELITE

Nastup Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai obogaćen je i za turopoljski suvenir – našu podgutnicu! U hrvatskom paviljonu za cijelo vrijeme trajanja Svjetske izložbe izloženi su suveniri turističkih zajednica županija. Turistička zajednica Zagrebačke županije izložila je turopljsku podgutnicu te tako predstavila našu destinaciju te poveznicu podgutnice i kravate.

Crveni rubac ili ukrašena vrpca koji su turopoljske djevojke vezivale mladićima pod vratom (gutom) prije odlaska u vojnu službu – odakle i naziv „podgutnica“, a s obzirom na povijesnu predaju o načinu nastanka smatra se i pretečom kravate.

“Predstavljanjem turopoljske podgutnice na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai željeli smo prezentirati tradiciju naše destinacije te dodatno ojačati brand sada već prepoznatljivog suvenira ne samo Turopolja nego i Zagrebačke županije… Naše, a svjetsko.”, izjavila je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Podsjećamo, ovaj suvenir vrlo je popularan među domaćima i turistima te se odnedavno može kupiti u obliku Borboleta narukvice. Nakon što je prva pošiljka u potpunosti rasprodana, od danas se ponovno mogu nabaviti u Muzeju Turopolja i to po cijeni od 50 kuna. Skoknite po svoj primjerak!