Home Tradicija TUROPOLJSKA POCULICA Trinaestu godinu zaredom traži se najbolji rad na kajkavskom ili...

TUROPOLJSKA POCULICA Trinaestu godinu zaredom traži se najbolji rad na kajkavskom ili hrvatskom standardnom jeziku!

Kratka priča treba sadržavati najviše četiri kartice teksta, a rad treba poslati i u pisanom obliku i elektroničkom poštom

PODIJELITE

Velikogorički Ogranak Matice hrvatske trinaestu godinu zaredom raspisao je književni natječaj ‘Turopoljska poculica’ za kratku priču pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom.

Natječaj je otvoren do 25. prosinca, a na isti svoje radove mogu prijaviti sve odrasle osobe s područja RH sa svojim dosad neobjavljenim radvima. Kratka priča mora sadržavati najviše četiri kartice teksta, a treba ga poslati i u pisanom obliku i elektroničkom poštom.

-Kratku priču potrebno je umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima, a natjecatelji moraju dostaviti svoj rad do 25. prosinca. Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku –  poručili su iz goričkog ogranka.

Evo gdje trebate poslati svoje radove…

  • na adresu: Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj)

i

  • e-mailom na: natjecaj.matica.gorica@gmail.com