Home Izdvojeno Tonki Bontonki nagrada publike

Tonki Bontonki nagrada publike

Predstava je primila nagradu "Dobro drvo" na festivalu ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci

PODIJELITE

Scena Gorica dobila je još jedno priznanje: nagradu publike za dječju predstavu „Tonka Bontonka“ na Festivalu u Bačkoj Palanki, u Srbiji. Riječ je o 24. po redu Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade, koji se održavao od 23. do 26. kolovoza, a scena Gorica je primila nagradu „Dobro drvo“.

U natjecateljskom dijelu tijekom četiri dana Festivala, nastupilo je šest kazališta iz Srbije, Hrvatske, Turske i Rusije.

„Tonka Bontonka“ je edukativni mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja, koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.
Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama?

Predstavu je režirala Morana Dolenc, a uloge igraju talentirani i afirmirani glumci – Dunja Fajdić i Igor Baksa. Tekst predstave potpisuju Dunja Fajdić i Jelena Radan, a glazbu i pjesme su komponirale članice grupe MERITAS