Home Izdvojeno Taekwondo klub Velika Gorica vratio se iz Slovenije sa dva zlata

Taekwondo klub Velika Gorica vratio se iz Slovenije sa dva zlata

PODIJELITE

Taekwondo klub Velika Gorica proteklog je vikenda nastupio na G1 turniru Slovenia open u Mariboru. Slovenia Open natjecanje okupilo je preko 800 natjecatelja iz više od 32 zemlje svijeta.

Gorički klub nastupio je sa osam natjecateljica u sastavu taekwondo saveza Zagrebačke županije. Dora Runtić i Kristina Čerina vratile su se s najboljim rezultatima – osvojile su zlatna odličja.

Dora Runtić se uz ovu pobjedu može pohvaliti i brončanom medaljom sa posljednjeg kadetskog Europskog prvenstva prošle godine, te odličjem prvakinje Hrvatske. Kristina Čerina kadetska je prvakinja Svijeta iz 2014. godine, prvakinja Hrvatske te iste godine te viceprvakinja Hrvatske prošle godine. Obje su stigle iz Splita i odnedavno su nove članice TKD-a Velika Gorica.

taekwondo klub velika gorica pobjednice dora i kike (2)

Prvi dan turnira na tatami su izašle Lara Trifunović, Anamaria Kovčalija i Ivona Mihanović. Sve tri članice zaustavljene su u borbama za medalju i zauzele plasman od petog do osmog mjesta.

– Moramo napomenuti da je Lara po prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji i sa ovim plasmanom je osvojila prve bodove na svjetskoj taekwondo rang listi, ujedno prve bodove za naš mali klub u seniorskoj konkurenciji.- dodaju iz TKD-a Velika Gorica.

Drugi dan natjecanja na borilišta su izašli Natalia Lovrić, Barbara Tarandek. Dora Runtić, Anamarija Runtić i Kristina Čerina. Natalia, Barbara i Anamarija zaustavljene su borbama za medalje te se tako pridružile natjecateljicama od prvog dana sa plasmanom od petog do osmog mjesta. Anamarija Runtić aktualna je juniorska prvakinja Europe, prvakinja Hrvatske te viceprvakinja Hrvatske iz 2014. godine.