Home Izdvojeno TAEKWONDO Brončane medalje za Kovčaliju i Mikulin

TAEKWONDO Brončane medalje za Kovčaliju i Mikulin

U Samoboru je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske i 10. Bistra open

PODIJELITE

Seniorsko prvenstvo Hrvatske održano je u prekrasnom mjestašcu Samoboru i to pod organizacijom taekwondo saveza Hrvatske. Nastupilo je 115 natjecatelja iz 39 klubova. Taekwondo klub Velika Gorica je nastupio s Anamarijom Kovčalijom i Ninom Mikulin, te se okitio s dvije brončane medalje. Anamaria je osvojila svoju 10 jubilarnu medalju s prvenstava Hrvatske (4 zlata, 2 srebra i 4 bronce), dok je Nina došla do svoje prve seniorske medalje a još cijelu ovu godinu je juniorka.

Protekli vikend je održan i 10. Bistra open, također u Samoboru u sportskoj dvorani Bogumil Toni. Na natjecanju je sudjelovalo 370 natjecatelja iz 56 klubova. Ujedno, ovo je bio prvi kriterijski turnir za kadetsku selekciju koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Latviji u listopadu. TK Velika Gorica je nastupio sa 6 natjecatelja u kadetskom uzrastu te jednom u mlađe kadetskoj konkurenciji. Kadetkinje su napravile dobar posao te osvojile zlato, dva srebra i dva peta mjesta. U ukupnom poretku kadetkinja zauzeli su izvrsno drugo mjesto. Do bronci i prvih bodova za kadetsku reprezentaciju došli su Marinela Bašković u kategoriji -37kg i Sara Anđelić u kategoriji -47kg.

Do najsjajnijeg odličja i maksimlalnih bodova stigla je Sara Habijančić u kategoriji -51kg. Do petog mjesta i nadomak bodovima za rang listu bile su i Marija Borović u kategoriji -37kg te Ema Kučiš u kategoriji -55kg. S ovim rezultatima TK Velika Gorica je u ekipnom poretku zauzela visoko drugo mjesto. Njihova jedina predstavnica u kategoriji mlađih kadetkinja bila je Dora Habijančić. Dora u ovoj godini u svojoj kategorji ne zna za poraz pa je tako bilo i ovaj put. S tri uvjerljive i sigurne pobjede osvaja zlatnu medalju četvrti turnir zaredom.

Goran Klobučarić