Home Izdvojeno Stara škola u novom ruhu, u Vukovini krenuli radovi na energetskoj obnovi

Stara škola u novom ruhu, u Vukovini krenuli radovi na energetskoj obnovi

Projekt energetske obnove težak je oko 9 milijuna kuna, od čega su trećina bespovratna sredstva

PODIJELITE

Generacije i generacije učenika Donjeg Turopolja prošle su kroz ovu obrazovnu ljepoticu. Osnovna škola Vukovina, sagrađena u drugoj polovici 70-tih godina, odgojila je i u svijet poslala brojne đake, školskim hodnicima i sportskom dvoranom projurio je na tisuće malih nogu, a školsko zvono pozivalo na početak nastave. Od nove školske godine to će zvono i dalje zvoniti, a neki novi klinci u školskim će klupama učiti za njih novo gradivo. Razlika od nekad i danas u tome je što će boravak u školi biti ugodniji, moderniji i ekološki prihvatljiviji jer upravo su ovih dana krenuli radovi na energetskoj obnovi koji će po završetku ovu staru ljepoticu predstaviti u potpuno novom ruhu.

“Škola će dobiti novu stolariju, fasadu, moderno grijanje koje će omogućiti značajne uštede, novu sportsku dvoranu s podnim grijanjem. Iz energetskog razreda D prelazimo u razred B i očekujemo povrat investicije kroz 15-tak godina”, govori gradonačelnik Dražen Barišić koji je s kolegama obišao školske hodnike.

Investicija je teška 9,3 milijuna kuna, od kojih su 3,7 milijuna bespovratna sredstva iz EU fondova. Ostatak novca, uz Grad Veliku Goricu, osigurala je Zagrebačka županija i resorno ministarstvo, a glavnina radova bit će gotova do početka nove školske godine u rujnu. Rok za izvođenje radova nešto je duži, ali oni neće ometati obrazovni proces, dodaje gradonačelnik. “Bit će ovo moderna, ugodnija i isplativija ustanova, škola u kojoj su mnogi gradili sebe i svoje djetinjstvo, a u budućnosti ponudit će još i više”, zaključio je gradonačelnik. Ni ravnatelj Damir Bedić ne skriva zadovoljstvo. “Smanjit ćemo troškove grijanja, struje i ostalih energenata, stiže nova rasvjeta, a posebno nam je drago što ćemo se u zimskom periodu grijati energetski isplativijim paletama. Sve to podignut će standard škole i kvalitetu nastave”, zaključuje Bedić.