Home Gospodarstvo Stanari Tomaševićeve: Ne želimo živjeti od obećanja!

Stanari Tomaševićeve: Ne želimo živjeti od obećanja!

Stanare Tomaševićeve podržao je i velikogorički MOST

PODIJELITE

U poslijepodnevnim satima velikogorički MOST održao je tiskovnu konferenciju, znakovito u Tomaševićevoj ulici, a na poziv sugrađana. Okupljenima se prvo obratio kandidat MOST-a za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Ivan Bekavac.

Bekavac je istaknuo kako je kao školarac, još prije 30 godina prolazio ovom istom ulicom koja se do danas nije promijenila, te u koju se godinama nije ulagalo ništa.

MOST VG: Gradska uprava treba biti servis građana, a ne servis HDZ-a!

Iz MOST-a su kazali kako je krajnje vrijeme da građani Tomaševićeve ulice prestanu biti tretirani kao građani drugog reda u vlastitom gradu.

– Mjesecima pratimo ovdašnja zbivanja i nismo htjeli nametati  politička rješenja u nadi kako će upravo to ubrzati rješenje komunalnih problema koji ove građane muče, no kako vidimo, ništa se nije dogodilo! Ovdje su stasale već dvije generacije u krajnje nesigurnim uvjetima u središtu grada. Kada kroz koji mjesec budem na dužnosti gradonačelnika, posvetit ću se upravo građanima Tomaševićeve i pitanju njihove sigurnosti – kazao je Bekavac.

Koordinator goričkog MOST-a i gradski vijećnik Damir Slojšek osudio je današnju reakciju od strane Grada i v.d. Ačkara, osvrnuvši se na priopćenje koje su poslali nakon što su doznali da MOST ima presicu upravo po pitanju ovog problema.

– Gospodin Ačkar ne smije zaboraviti da treba biti servis svih građana, a ne samo servis HDZ-a. Prije samog prosvjeda koji su građani organizirali, gospodin Ačkar je i tada poslao priopćenje kako će ići rekonstrukcija ove ulice – kazao je Damir Slojšek.

Stanari u 13-godišnjoj borbi oko sigurnosnog problema Tomaševićeve

Već 13 godina vijećnici ove gradske četvrti upozoravaju na katastrofalno stanje, te su kazali kako su se Gradskoj upravi u formalnim okolnostima obraćali barem četiri puta, no nikada nisu primili odgovor.

– Umjesto da se čelni ljudi Gradske uprave naslikavaju na gotovom asfaltu, trebaju imati petlje doći ljudima koji žive u ovoj četvrti u kojoj je asfalt star 50 godina, dati im potporu i ispričati im se zbog nerada, te riješiti njihove probleme. Ja ću to učiniti u svojstvu gradonačelnika kroz koji mjesec i to će biti jedan od mojih prvih poteza – dodao je Bekavac.

Izjasnili su se i predstavnici stanara Tomaševićeve ulice, koji su istaknuli kako su u više navrata pokušavali doprijeti do gradskih vlasti, te da preko priopćenja komuniciraju s javnošću, što je sramotno.

– Dok ne vidimo prvi stroj koji ovdje krene raditi ne vjerujemo ništa! Od 2013. godine ništa se nije dogodilo. Mi otvoreno pozivamo gospodina Ačkara da dođe vidjeti i saslušati naše probleme. Mi nismo populisti, mi smo prije svega građani. Kupili smo stanove, plaćamo sve doprinose, a da se ne može napraviti rekonstrukcija, uz škole, bazen i vrtiće u blizini, naprosto ne vjerujemo. Ovo su stvarni problemi a s nama nitko ne želi razgovarati! Prijašnji gradonačelnik Barišić je također obećavao svašta, i ništa se nije dogodilo, a mi, stanari ove ulice, skupili smo 400 potpisa kako bi izašli na kraj s dugogodišnjim problemom našeg kvarta – kazao je predstavnik stanara Zvonimir Lovrić.

Za vrijeme ove tiskovne konferencije stanari i predstavnici MOST-a svjedočili su situaciji u kojoj je autobus jedva prošao raskrižje i stvorila se velika gužva iako nije bilo uobičajeno vrijeme za to. Gužva je ovdje cijelo vrijeme i ulica je izuzetno nesigurna za pješake.

Potaknut problemima stanara ove ulice, dr. Ivan Bekavac je i pred okupljenima dao obećanje u vezi s uređenjem iste.

– Na ovome je mjestu potpuno jasno kako naš grad treba primjerenu garažu za parkiranje vozila, gdje će se moći parkirati na siguran način za vozače i pješake. 50 godina je previše, ali mi ćemo za dva mjeseca promijeniti sve ovo. Ukoliko na primjeren način u prvim godinama svog mandata ne uredim ovu ulicu, obećajem da ću dati ostavku! Neka se onda kaže tko u ovom društvu laže i tko je lagao sve ove godine, ali i kada prestaje laž. Laž prestaje ovdje i danas – zaključio je dr. Ivan Bekavac.