Home Kultura Srednjoškolci, osvojite do 450 eura na natječaju za kratku priču

Srednjoškolci, osvojite do 450 eura na natječaju za kratku priču

Sudjelovati mogu učenici iz Hrvatske i BiH

PODIJELITE

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je poziv za učenike srednjih škola kroz koji mogu osvojiti bogate nagrade. Riječ je o natječaju za pisanje kratkih priča o Domovinskom ratu s ciljem očuvanja sjećanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata, kroz afirmaciju pisane riječi.

Svoje radove učenici srednjih škola u Hrvatskoj i učenici u Bosni i Hercegovini koji se školuju na hrvatskom jeziku mogu poslati do 14. ožujka ove godine.

Nagrade za učenike iz Hrvatske su: prvo mjesto – 450 eura, drugo mjesto – 300 eura, pet ravnopravnih trećih nagrada – po 150 eura. Učenici iz Bosne i Hercegovine mogu osvojiti za prvo mjesto – 450 eura, drugo mjesto – 300 eura, treće mjesto – 150 eura.

“Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje na standardnom hrvatskom jeziku ili narječju s područja Republike Hrvatske, koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.”, navode u natječaju.

Više informacija dostupno je na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.