Home Gospodarstvo U srcu metropole više od 170 butelja vrhunskih vina Zagrebačke županije

U srcu metropole više od 170 butelja vrhunskih vina Zagrebačke županije

Zagrebačka županija sa svojih pet milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom je vrhu u Hrvatskoj po broju vinara

PODIJELITE

Više od 170 vrsta svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina te 30-ak vrsta sireva predstavljeno je na 2. reviji najboljih vina Zagrebačke županije u hotelu The Westin Zagreb.

“Zagrebačka županija brojnim potporama kontinuirano podupire razvoj vinogradarstva i poljoprivrede u cjelini, a u ovoj godini za to je osigurala više od 15 milijuna kuna. Uvjeren sam da će te potpore, kao i sama Revija vina doprinijeti promoviranju vinara i Županije kao vinorodne regije čija vina osvajaju priznanja na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima”, rekao je župan Stjepan Kožić.

Zagrebačka županija sa svojih pet milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom je vrhu u Hrvatskoj po broju vinara, vinskih etiketa i vinskih cesta te je predvodnica u promociji vina s Vinskom kraljicom koja se kontinuirano kruni od 2003. godine.

U sklopu Revije 38 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije predstavilo je svoja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti, a osim kušanja vrhunskih vina, za posjetitelje Revije i novinare organizirane i dvije stručno vođene radionice. U sklopu Revije održana je i promocija autohtone sorte vina “Kraljevina Zelina”, berba 2018.