Home Izdvojeno Od školske godine oprostili se glazbom i narodnim ruhom

Od školske godine oprostili se glazbom i narodnim ruhom

Održana je modna revija narodnog ruha, odnosno odjevnih predmeta vezenih s bijelim tradicionalnim pokupskim vezom

PODIJELITE

U Pokupskom su ove godine završetak škole proslavili glasno, glazbeno, modno ali i edukativno. Za to su se, uz učitelje i učiteljice, pobrinule i članice Kluba žena iz Pokupskog koje su zadnji dan škole upriličile modnu reviju narodnog ruha, odnosno odjevnih predmeta vezenih s bijelim tradicionalnim pokupskim vezom. Cijela je priča počela kao projekt Bele Rože, detalj karakterističan za pokupsku narodnu nošnju, a održano je i 20-tak radionica za učitelje i djecu.

„Željeli smo osvijestiti djecu o tome kakvo bogatstvo imaju, a svima koji su sudjelovali u projektu dodijelili smo i nagrade“, kaže nam Zorica Šestak, predsjednica Kluba žena Pokupsko. Tako je zadnji dan škole organizirana modan revija, a u beli vez obukle su se učiteljice, članice Kluba, pa čak je i načelnik stavio na sebe jednu bijelu izvezenu košulju.

Osim toga, klinci i roditelji uživali su i u pjesmi, 7.festivalu zabavne glazbe i 1.glasu OŠ Pokupsko gdje su mali pjevači i pjevačice pokazali svoja znanja i umijeće. Kako piše i učitelj Marijo Ožaković „tamburaši su opet rasturili, a novina je instrumentalna pratnja zboru učiteljica. Na razini je bila i plesna skupina učiteljice Jasminke, dramska skupina, zbor…“. Ma bravo Pokupsko, završetak školske godine- za pamćenje!