Home Gospodarstvo Sjećanje na hrabre: Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Sjećanje na hrabre: Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Delegacija je s predstavnicima braniteljskih udruga položila vijenac i svijeće ispred spomenika na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Danas je obilježen važan datum u Zagrebačkoj županiji – Dan hrvatskih branitelja. Sjećanje na one koji su se borili za neovisnost i slobodu Hrvatske obilježeno je svečanim događanjima.

Na današnji dan 1991. godine, 2. brigada Zbora narodne garde zauzela je svoju poziciju duž rijeke Kupe u Pokupskom. Tog trenutka u povijesti koji je simbolizirao hrabrost i odlučnost hrvatskih branitelja, prisjetila se delegacija Zagrebačke županije.

Pred spomenikom na mostu preko rijeke Kupe, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga, delegacija je položila vijenac i upalila svijeće u spomen na sve poginule branitelje. Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je važnost ove svečanosti, naglasivši da su hrvatski branitelji zaslužni za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske koju danas uživamo.

Središnje obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije ove će se godine održati u subotu, 1. srpnja, u Svetom Ivanu Zelini.