Home Izdvojeno Sarina nit- nova premijera Scene Gorica

Sarina nit- nova premijera Scene Gorica

„Smijem li ja biti ja?“ – pita se djevojčica Sara koja polako, ali sigurno korača prema odrastanju i sazrijevanju

PODIJELITE

Scena „Gorica“ pripremila je novu predstavu, Sarina nit, prema tekstu Marije Solarević, a u režiji Ivane Peroš koja će premijerno biti predstavljena u subotu, 16. ožujka u 19 sati u Dvorani Gorica. Predstava je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, a glavne uloge tumače Sara Ipša, Romina Vitasović Lučić te Danijel Radečić. Scenografiju potpisuje Mirna Savić, kostime Emina Kušan, za glazbu je zadužen Igor Karlić, a za svjetlo Aleksandar Mondecar.

Mlada Sara promatra stvarnost svojih roditelja čiji su razgovori i pažnja površni. No u svojim snovima pronalazi novi, čudesni svijet izgrađen od vlastitih želja, potreba, ali i strahova. „Mrak“ i „Psihologinja“ su proizvodi Sarinih snova. Ma koliko god bili otkačeni, čudni, nejasni i strašni, na svoj osebujan način daju joj hrabrost, pomažu u suočavanju s problemima kako bi zabljesnula u najboljem svijetlu.

„Predstava potiče mlade na razmatranje problema s kojima se susreću i nadahnjuje ih u traganju za odgovorima na sva važna životna pitanja. Odgovori su tu, samo se treba potruditi pronaći ih u labirintu života.“- objašnjava redateljica Ivana Peroš.