Home Izdvojeno Šandoru u Dubaiju vraćena klasa F52, Vučić osvojio srebrnu medalju

Šandoru u Dubaiju vraćena klasa F52, Vučić osvojio srebrnu medalju

PODIJELITE

Nakon opservacije na WPA Grand Prix turniru u Dubaiju, Velimiru Šandoru vraćena je klasa F52, priopćio je Para atletski klub Uspon.

“Nakon prve klasifikacije i dalje mu je dodijeljena klasa F53 te ga je nakon žalbe klasificirao drugi panel klasifikatora koji su mu također dodijelili klasu F53, s napomenom da će konačnu odluku o klasi donijeti nakon nastupa. Velimir je tako nastupio u bacanju kugle, no na kraju nije ostvario plasman jer mu je nakon opservacije pri bacanju vraćena klasa F52. Cilj ovog natjecanja je ostvaren. Velimir može mirno nastaviti s pripremama za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine”, priopćio je PAK Uspon.

“Vratio sam se tamo gdje sam odradio cijelu svoju karijeru. F52 je moja nominalna klasa. Procjena je bila u Parizu da sam prejak za tu klasu, da imam prejake tricepse i ramena, ali nisu vodili računa da je to zbog toga što treniram 5-6 sati dnevno. Donijeli smo u Dubai svu potrebnu medicinsku dokumentaciju gdje da oštećenja i dalje postoje bez obzira na moju snagu i unatoč tome što sam se uspio istrenirati i rehabilitirati. Nakon opservacija bacanja kugle, kada su ustanovili da svojom šakom jednostavno ne mogu odraditi ispravan hitac kugle, hvala Bogu vratili su me natrag u F52”, komentirao je naš proslavljeni paraolimpijac.

Šandor je na paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu, a u Riju brončanu medalju. U Parizu će konkurirati za najviše mjesto na postolju u klasi F52. “Idemo se dalje pripremati za svjetsko prvenstvo u svibnju. Nadam se poslije Kobea da ću biti evidentni kandidat za Pariz. Kao što sam rekao poslije Tokija, idemo uzeti u Parizu još tu jednu medalju koja fali”, odlučan je Šandor.

Na turniru u Dubaiju Miljenko Vučić je osvojio 2. mjesto u spojenim klasama F11/F12 s rezultatom 12.59 metara.