Home Izdvojeno Rijetki afrički serval koji je lutao Turopoljem uskoro u sigurnim rukama vlasnika

Rijetki afrički serval koji je lutao Turopoljem uskoro u sigurnim rukama vlasnika

PODIJELITE
Foto: Facebook LIFE Lynx - hrvatski terenski blog

Prije nešto manje od mjesec dana Velikogoričane je pomalo uplašila vijest da Turopoljem luta rijetka afrička životinja – serval, životinja iz porodice mački. U međuvremenu je stigla informacija kako se radi o životinji čiji su vlasnici u Sloveniji, a koja je lutanjem prešla granicu.

Jučer je serval i uhvaćen, mirnim putem i to u blizini Svete Helene, gotovo 25 kilometara od Velike Gorice. Uhvatili su ga veterinari Vedran Slijepčević i Branimir Reindl u dogovoru s vlasnicima iz Slovenije.

“Iako afrički serval nema previše veze s našim risovima, posljednjih dana smo udružili snage i iskustvo s jednim od naših najpoznatijih veterinara za divlje životinje – Branimirom Reindlom i pomogli u hvatanju ovog odlutalog kućnog ljubimca koji posljednjih mjeseci luta Slovenijom i Hrvatskom. Akcija hvatanja potrajala je oko tjedan dana i završila uspješno. Serval će u kratkom roku biti vraćen vlasniku u Sloveniji, umirio se, uzima hranu iz ruke i sve bolje prihvaća blizinu čovjeka.”- napisali su na Facebook stranici.