Home Izdvojeno Razmjena udžbenika pobudila veliki interes među Goričanima

Razmjena udžbenika pobudila veliki interes među Goričanima

PODIJELITE

Već prvog dana, razmjena udžbenika privukla je veliki broj zainteresiranih učenika i njihovih roditelja u potrazi za jeftinijim školskim knjigama. Loše financijsko stanje građana i krizna vremena dovela su do toga da ovakve razmjene postanu izrazito popularne među građanima.

IMG_9814.JPG

—–– Vrlo brzo sam ovdje našao ono što sam tražio. Ostalo mi je da nađem još neke knjige, ali to ću s vremenom riješiti, ako ne tu potražit ću ih na drugom mjestu. Udžbenici koje sam kupio dobro su uščuvani, a i cijena im je bila prihvatljiva. Ovdje su cijene osjetno povoljnije u odnosu na antikvarijate, a da ne govorimo u odnosu na cijene u knjižarama – rekao nam je gimnazijalac Ante Gazić.

OD KNJIGE DO LAPTOPA

IMG_9821.JPG

—–Na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta nudi se sve, od relativno uščuvanih udžbenika do neispunjenih radnih bilježnica, a pronašli smo čak i jedan polovni laptop koji se prodaje za nevjerojatnih 300 kuna. Njega je uz stare udžbenike svoje djece u prodaju stavila samohrana majka Maja.

– Imam dva osnovnoškolca koji trebaju krenuti u 4. i 7. razred, a školske knjige za njih u knjižari bi koštale čak 2600 kuna. Za mene je to prevelik financijski teret, jer unatoč tome što radim tri posla ne mogu skrpati kraj s krajem. Kao samohrana majka bila sam i u Centru za socijalnu skrb u kojem su mi rekli da nemam pravo na sufinanciranje knjiga pa mi nije preostalo ništa drugo nego da dođem ovdje i probam prodati dječje stare školske knjige i ovaj stari laptop – rekla je Maja.

Na razmjenu je došla i baka Angela sa svojom unukom, kako bi joj pomogla da proda svoju staru školsku torbu i zaradi malo džeparca. Angela je torbu platila 700 kuna i bila bi sretna kada bi njezina unuka za nju sada dobila bar 100 kuna. Ona je nezadovoljna time što djeca u Velikoj Gorici ne dobivaju besplatne knjige, kao što to dobivaju zagrebačka, ističući kako je nabavka školskih knjiga veliki financijski teret obiteljima.

IMG_9820.JPG

DOBRA PRILIKA ZA ZARADITI DŽEPARAC

Svoju priliku da se riješi svojih starih udžbenika i zaradi koju kunu za džeparac iskoristila je i naša mlada sugrađanka Ana, koja će uskoro krenuti u peti razred.

– Knjige prodajem kako bi napravila više mjesta u svojoj sobi, ali i kako bi zaradila koju kunu za džeparac. Super nam ide, prodali smo gotovo sve knjige koje smo danas donijeli, a do popodneva bi ih mogli prodati sve – rekla je Ana.

Ispred Pučkog otvorenog učilišta školske knjige moći će se mijenjati ili prodavati sve do 4. rujna, od 9 do 13 sati.

[print_gllr id=29214]