Home Izdvojeno Prvašiće pozdravio gradonačelnik: Budite susretljivi, prihvaćajte druge i pomažite si međusobno

Prvašiće pozdravio gradonačelnik: Budite susretljivi, prihvaćajte druge i pomažite si međusobno

PODIJELITE

Prvi dan škole. Osmijeh na licima djece, mala nervoza, ali neopisiva sreća i kod roditelja. „Veliko je to uzbuđenje i predivan trenutak. Dugo smo čekali ovaj dan! Torba je na leđima, čekamo knjige i krećemo u novo poglavlje u životu“, govori nam Dario, Franov tata. Fran kreće u prvi razred. U osnovnu školu Jurja Habdelića u koju je nekad išao njegov tata. „To su najljepši trenutci koji se pamte cijeli život“, govori nam Dario.

U školskom dvorištu za prvašiće i roditelje pripremljena je dobrodošlica. Uz ravnatelja i nastavno osoblje, učiteljice, pozdravio ih je gradonačelnik Krešimir Ačkar, uputivši važne riječi podrške i poruke roditeljima i djeci. I sam roditelj, kaže, poznaje strahove uoči odlaska djeteta u školu.

„Ako radimo na tome da naša djeca prihvaćaju druge, onda će i ona biti prihvaćena. Ako želimo da oni budu bolji, moramo mi biti bolji. Pozivam sve da prema drugima budu korektni, susretljivi, da pomažu… Nekome će ići bolje matematika, nekome geografija, povijest, tjelesni…moramo si međusobno pomagati i činiti jedni drugima dobro, nadopunjavati se i raditi zajedno jer samo tako ćemo i svijet učiniti boljim mjestom“, poručio je gradonačelnik Ačkar.

Podsjetimo, grad je uoči školske godine uložio 2 milijuna kuna u obnovu i dogradnju osam osnovnih škola na području Velike Gorice.