Home Crna Kronika Proteklog vikenda zabilježeno 1288 prometnih prekršaja

Proteklog vikenda zabilježeno 1288 prometnih prekršaja

Vikend-rekorder je 42-godišnjak iz Starog Čiča koji je napuhao 2,35 promila

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa. Kroz akciju su se nadzirali prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1288 prometnih prekršaja, od čega su 63 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 761 prekršaj nepropisne brzine, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 391 ostali prekršaj – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u nedjelju, 7. siječnja u ponoć i 50 minuta u Ulici Seljine Brigade u Starom Čiču kod 42-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,35 promila u organizmu.