Home Izdvojeno PROGRAM Noć kazališta u Velikoj Gorici i Buševcu

PROGRAM Noć kazališta u Velikoj Gorici i Buševcu

Evo koje predstave imate priliku pogledati

PODIJELITE

Kao i godina do sada, POUVG i Scena Gorica će sudjelovati u manifestaciji Noć kazališta svojim programom. Tim povodom građane pozivaju predstavu u subotu 25. studenog. U 20 sati na kazališne daske Dvorane Gorice u goste dolazi Kazališna družina Gradu i svijetu – Orbi et urbi, s predstavom PIZZA S KREŠOM. Scena „Gorica“ toga istoga dana gostuje u Umagu s predstavom „Gospođica Neću“.

“Pozivamo sve ljubitelje kazališta da provedu subotnju večer s nama! Po motivima iz nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća “Moja večera s Andreom”, glumac Robert Kurbaša i Krešimir Mišak, tv-voditelj i autor emisije „Na rubu znanosti“ donose na pozornicu kazališnu predstavu koja ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za individualnom srećom. „Ovakvi sadržaji gdje se progovara, odnosno na sav glas promišlja ljudska egzistencija i pitanja koja nas tište u suvremenom svijetu, od teorija zavjere i urote do zlouporabe znanstvene misli, kazališna umjetnost mora naći način kako bi publici približila različite stavove i postavila adekvatna pitanja. Sve to kako bi pojedinac sam donio zaključak i dijagnozu vremena u kojem živi.“ mišljenja su naši gosti.”, navode organizatori.

Program za Noć kazališta u Velikoj Gorici se održava u subotu, 25.11. te će se u 20 sati održati predstava “Pizza s Krešom”. Cijena ulaznice je osam eura.

Noć kazališta obilježit će se i u Buševcu koji slave i velikih 100 godina Pučkog kazališta. Kod njih će ta noć malo duže trajati, odnosno, počinje već večeras kada će se prikazati predstava VIS Danica “Teško je biti penzioner”. U petak je na redu predstava “Pia Mia i čudesan safari” te navečer prikazivanje filma o 100 godina kazališta u Buševcu. U subotu, na Noć kazališta, održat će se 17. KAJ-BUŠ uz tri predstave: u 18 sati Klupko, u 20:05 sati Stric Miškec i u 21:10 Koga nema bez njega se mora. U nedjelju će se od 17 sati održati svečano obilježavanje te predstava Prodani dedek.

Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Započela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i izrasta u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja.

Misija Europske noći kazališta jest promicanje profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz otvaranje suradnji i razmjena gotovih produkcija, ali i stvaranja novih, otvaranje kazališnih mreža koje su dostupne svim djelatnicima u kulturi te kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove.