Home Izdvojeno Pripremali štrukle, bijele žgance, učili bonton za stolom

Pripremali štrukle, bijele žgance, učili bonton za stolom

Danas je u Muzeju predavanje o pravilnoj prehrani

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Edukativna muzejska akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja obilježena je i u Muzeju Turopolja. Djelatnici Muzeja Turopolja odlučili su održati radionice i predavanje na temu hrane i prehrane, a kako su prethodno surađivali sa učenicima i djelatnicima škole Nikole Hribara u provedbi nekih aktivnosti vezanih uz Erasmus Project –Our culture European heritage odlučili su upravo njih pozvati na sudjelovanje u pripremanju tradicionalnih turopoljskih jela.

Profesorice Marija Patrlj i Irena Gimpelj Gal radosno su se odazvale na suradnju te zajedno sa svojim učenicima 3.d i 4.a razreda formirale prvu grupu , a s učenicima 5.a i 7.b razreda drugu grupu učenika. Radionice su provedene u Centru za djecu, mlade i obitelj u Velikoj Gorici pod stručnim vodstvom profesorice Mirne Trumbetaš, djelatnice Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici koja je s djecom kroz četiri radionice pripremala štrukle i bijele žgance, a gđa Maja Ergović iz Muzeja Turopolja učila ih pravilima Bontona: kako postaviti stol, kako se služiti priborom, kako jesti te kako dati na znanje da smo gotovi s jelom. Djeca su uživala, a nakon degustacije i zapisala recepte kako bi ih mogli sami pripremati kod kuće.

U Muzeju će se održati i predavanje o pravilnoj prehrani u četvrtak, 16.5. u 11h na kojem će također sudjelovati sudionici i njihovi profesori.