Home Gospodarstvo PRIJAVITE SE: Traže se pomoćnici u nastavi za rad s učenicima s...

PRIJAVITE SE: Traže se pomoćnici u nastavi za rad s učenicima s teškoćama

Prijave su moguće u ukupno 28 osnovnih i 8 srednjih škola na nepuno radno vrijeme

PODIJELITE

U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose kod svake škole odvojeno, a otvorene su do 13. kolovoza 2020. godine.

Za projekt je osigurano bespovratnih 10 milijuna kuna iz  Europskog socijalnog fonda, dok je ostatak sredstava u iznosu od gotovo devet milijuna kuna iz proračuna osigurala Zagrebačka županija.

Odabir, edukacija i zapošljavanje osoba

Projekt uključuje odabir, edukaciju i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Ukupno je uključeno 28 osnovnih i 8 srednjih škola na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno).

Ovaj projekt provodi se sada već šestu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima. “U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.”, navode iz Županije.