Home Izdvojeno Prijateljska sportska gesta! Sisački odbojkaši treniraju u gradskoj sportskoj dvorani

Prijateljska sportska gesta! Sisački odbojkaši treniraju u gradskoj sportskoj dvorani

PODIJELITE

Sisački su odbojkaši dobili novo mjesto za treninge i od sad će dva puta tjedno trenirati u goričkoj sportskoj dvorani, kako ne bi propustili utakmice u Superligi. Rezultat je to suradnje i dogovora Grada Velike Gorice na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Ervinom Kolarcem, Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Sisak. Velika prijateljska gesta logičan je potez nakon što je sisačka dvorana postala sabirni centar za sve one obitelji koje su u potresu izgubile krov nad glavom.

„Goričani su od početka pokazali veliko srce i ovo je samo nastavak. Zahvaljujem svima koji su pomogli našim sugrađanima ali i građanima Sisačko- moslavačke županije čiji su domovi stradali u potresu“, rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Uslijed potresa koji je pogodio Sisak u sisačku je sportsku dvoranu uselilo 300-tinjak građana, pa će ona biti otvorena za njihove potrebe sve dok se ne izgradi stambeno naselje. „Do ljeta ćemo teško doći do dvorane i zato zahvaljujem Velikoj Gorici i Savezu koji su nam omogućili da budemo i dalje u formi kako bi mogli završiti Superligu“, govori trener sisačkih odbojkaša Mirza Šačić.

Prijatelji sporta udružili su snage i omogućili sisačkim odbojkašima privremeni dom. „Pomogli smo i spasili jedan klub, a pobrinut ćemo se i preuzeti na sebe i sav trošak domaćih utakmica kako bi se igrači fokusirali na teren i igru. Svi trebamo biti zajedno i nastaviti normalno funkcioniranje u najvećoj mogućoj mjeri“, zaključio je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Frane Žanić.