Home Izdvojeno Predstavljeni rezultati Projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’

Predstavljeni rezultati Projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’

PODIJELITE

Jučer je održana završna Konferenciju EU Projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’, na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati u prošloj školskoj godini.

Voditeljica Projektnog tima dr.sc. Arijana Mataga Tintor istaknula je značaj postavljenog visokog standarda brige o djeci s teškoćama u razvoju. Projektom je financirano 27 pomoćnika, a još 16 je financirano iz gradskog proračuna.

– Uspješna provedba projekta osigurala je pozitivan ishod prijavljenog projekta za školsku godinu 2015/16. u kojoj će 63 učenika imati svoje pomoćnike što predstavlja doista optimističan početak nove školske godine. Tijekom provedenog projekta ostvarena je izuzetno uspješna suradnja sa svim velikogoričkim osnovnim školama – izjavila je Tintor.

Na Okruglom stolu za djecu, održanom u travnju, mogla se čuti najizravnija poruka o vrijednosti projekta i što pomoćnici znače djeci, učiteljima i roditeljima, a posredno cijeloj zajednici. Djeca su zadovoljnija i uspješnija u školi, roditelji su sigurniji, a učitelji rasterećeniji.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako je ovaj projekt važan za cijelu zajednicu.
– Grad Velika Gorica i dalje će kontinuirano brinuti o djeci uvažavajući njihove potrebe i pružati sustavnu podršku svima koji rade s djecom – poručio je Barišić.