Home Gospodarstvo Predstavljena nova usluga na portalu e-Građani: Upisi u vrtiće online, bez redova...

Predstavljena nova usluga na portalu e-Građani: Upisi u vrtiće online, bez redova i čekanja

Predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva posjetili su i Dječji vrtić Velika Gorica koji je uključen u informatizirani sustav za prijavu i upis

PODIJELITE

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva održao je danas u Velikoj Gorici promotivno javno događanje kako bi građane upoznao s novom uslugom e-Upisi. Riječ je o projektu informatizacije procesa i uspostave cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove.

Na portalu e-Građani dostupna je jedinstvena usluga e-Upisi u odgojno-obrazovne ustanove, a omogućuje brz i jednostavan upis u željenu odgojno-obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj, od vrtića, srednjih i osnovnih škola, učeničkih domova do fakulteta. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Na promotivnom događanju, predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva građanima su pojasnili važnost usluge i dosada ostvarene rezultate.

„Elektronička usluga upisa građanima će omogućiti pokretanje jednog zahtjeva na jednom mjestu s bilo kojeg uređaja i njegovu potpunu obradu, neovisno o broju ustanova i poslovnih procesa koji su uključeni u rješavanje zahtjeva. Korištenje usluge doprinijet će  smanjenju administrativnog tereta i troškova za građane te povećati učinkovitost u radu javne uprave“, izjavio je voditelj projekta e-Upisi mr.sc. Igor Ljubi.

Predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva posjetili su i Dječji vrtić Velika Gorica koji je uključen u informatizirani sustav za prijavu i upis djece u vrtić putem usluge e-Upisi.

Projekt „e-Upisi – Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove« je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je ukupno vrijedan 40.002.019,64 kuna od čega je 85% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, dok 15% predstavlja nacionalno sufinanciranje.