Home Izdvojeno Predstavljen turistički projekt ‘Turopoljski grunt’ obitelji Dianežević

Predstavljen turistički projekt ‘Turopoljski grunt’ obitelji Dianežević

PODIJELITE

Obitelj Dianežević, koja je posljednjih godina uložila milijun kuna u projekt Turopoljski grunt u Kurilovcu, javnosti je predstavila svoje turističke potencijale. Uprizorenje Jurjeva, tradicionalni čardak u kojima će nuditi smještaj i posluživati domaće delicije, prekrasne posavske konje te obiteljski botanički vrt nagrađen na Floraartu prezentirani su u dokumentarcu nastalom u produkcijskoj kući MediaM.

Dianezevic2

– Obitelj Dianežević je pokazala kako složna obitelj može napraviti puno velikih stvari. Turistička branša traži takve nesebične ljude koji su spremni cijeli svoj život podrediti pričanju jedne turističke priče. Rekla bih da je njihov projekt u podmakloj dobi te vrlo skoro možemo očekivati da ćemo turističkim agencijama moći ponuditi jedan konkretan proizvod, a to je ‘Turopoljski grunt’ – rekla je direktorica velikogoričke Turističke zajednice Milada Mesarić.

Velikogorički kronolog Stjepan Kazimir Šipušić, ističe kako Dianeževići danas, u suvremeno doba, oživljavaju i obogaćuju ono najbolje što smo dobili od naših predaka u proteklih sedam stoljeća.

Dianezevic

– Ima jedan krasan stih koji kaže: ‘Kao što cvijeće nosi u sebi svoj miris, tako i čovjek nosi u sebi ljubav za svoj zavičaj’. Upravo ta ljubav je stvorila vrijednost koju sada predstavljamo javnosti. Čuli smo i kako njeguju našu pasminu konja, Hrvatskog posavca, a pokazali su nam i pravi Turopoljski grunt s čardakom te Jurjevo baš kako je nekada bilo – istaknuo je Šipušić.