Home Izdvojeno Predstavljen novi Ljetopis: Tradicija koja se njeguje

Predstavljen novi Ljetopis: Tradicija koja se njeguje

Bogat Ljetopis na tristo stranica sadrži sve važne društvene teme grada Velike Gorice

PODIJELITE
Uz urednika Miljenka Muršića (drugi zdesna), Ljetopis su predstavili i neki njegovi autori

Prepuna Vijećnica Pučkog učilišta, nakon dugo vremena, jučer je bila na predstavljanju novog broja Ljetopisa. Uz autore (kojih je 40-ak u samom ljetopisu) stigli su i oni o kojima se pisalo, zatim brojni građani, znatiželjnici, ljudi iz kulturnog, društvenog i političkog života grada, ljubitelji i znalci vrijednosti, tradicije i baštine.

“Ljetopis je kolaž, jedna cjelina, a mi se trudimo da bude zanimljiva, poticajna i da svatko u njoj može pronaći nešto za sebe i onda možemo reći da smo napravili dobar posao. Ja se nadam da će ovaj Ljetopis trajati i zamislite kakvo će to bogatstvo biti što ostaje iza nas. To je zbilja jedna mala enciklopedija”., istaknuo je urednik Ljetopisa, Miljenko Muršić.

Bogat Ljetopis na tristo stranica sadrži sve važne društvene teme grada Velike Gorice, istaknute sportske uspjehe i gospodarske i kulturne projekte iz prethodne godine. U ovom je broju odana počast velikogoričkom skladatelju Franji Lučiću u spomen 130. obljetnice  njegova rođenja, a istaknuti su i brojni projekti ali i velikogoričani koji su svojim djelovanjem ostavili trag u životu ovog kraja.

Ljetopis sadrži i rubriku In Memoriam u spomen svima koji su živjeli u velikoj Gorici, a koje smo izgubili u prošloj godini, pa smo se na zadnjim stranicama pozdravili s prvim gradonačelnikom Josipom Bobesićem, bivšim županom POT-a Franjom Kosom, velikim slikarom, piscem i umjetnikom Dragutinom Trumbetašem, s glazbenicom Sandrom Kulier i kiparom Matom Mihinicom. Tu su i kraći literarni radovi naših sugrađana, književnika, zatim set turopoljskih viceva, a sve obiluje fotografijama mladog Velikogoričanina Daria Drvodelića.

Promocija Ljetopisa održana je uz nastup tamburaškog sastava “To je to” te članova Turopoljskog banderija.

Do idućeg broja, nabavite svoj primjerak u Pučkom učilištu, po cijeni od 50 kuna. Uronite u stranice prošlosti koja nije ostala izostavljena i zaboravljena i uspješnih primjera sadašnjosti koja vas čeka na stranicama novog Ljetopisa.

Katarina Ježina