Home Izdvojeno Predstavljanje “Balade Petrice Kerempuha” u ilustraciji Drage Trumbetaša

Predstavljanje “Balade Petrice Kerempuha” u ilustraciji Drage Trumbetaša

PODIJELITE

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u četvrtak, 16. studenog u 19 sati u Dvorani Galženica organizira predstavljanje knjige Miroslava Krleže “Balade Petrice Kerempuha” koju je ilustrirao Drago Trumbetaš.

– Genijalno Krležino djelo “Balade Petrice Kerempuha” ilustrirali su mnogi hrvatski slikari, a među njima značajno mjesto zauzima i turopoljski umjetnik Drago Trumbetaš. Trumbetaš je svoje ilustracije izložio samo na jednoj izložbi, koja je izazvala velik interes i pohvale – poručuju organizatori.

Ova knjiga sadrži reprodukcije 44 Trumbetaševa crteža, odnosno izbor od 15 balada. Iako je prošlo 80 godina od objavljivanja Balada one su i danas pjesnički nevjerojatno žive i moderne. Ovo izdanje zanimljiv je doprinos i interesu za ovo djelo, ali i interesu za iznimno Trumbetaševo stvaralaštvo.

Na predstavljanju knjige sudjeluju povjesničarka umjetnosti Svjetlana Sumpor, autor Drago Trumbetaš, urednik Miljenko Muršić. Za prigodni program zadužen je glumac Adam Končić, dok će moderatorica susreta biti Mirjana Marković.

Ulaz je besplatan za sve građane.