Home Crna Kronika Požar na Jakuševcu gasilo 149 vatrogasaca: To je najveća intervencija zadnjih godina

Požar na Jakuševcu gasilo 149 vatrogasaca: To je najveća intervencija zadnjih godina

Od jutra traje dogašivanje požara koje su tek iza ponoći vatrogasci stavili pod kontrolu

PODIJELITE

“Gašenje požara otpada na Jakuševcu jedna je od logistički najvećih intervencija zadnjih godina”, pišu zagrebački vatrogasci na svom Facebook profilu, na kojem objavljuju i svu logistiku jučerašnje intervencije na Jakuševcu gdje se zapalio stari odbačeni namještaj.

“Oko ponoći prve ekipe su se počele vraćati u spremišta. Sama organizacija rada, od dobave sredstva za gašenje, goriva, zraka i struje je izuzetno bitna i svakako se osim mnogobrojnim vatrogascima moramo pritom zahvaliti i ekipama Zagrebačkog holdinga, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kao i Grada Zagreba. Ne smijemo zaboraviti da još uvijek pomažemo kolegama u Velikoj Gorici, da su ekipe i u Dalmaciji na dislokaciji kao i da su usprkos ovolikom broju vozila i ljudi koji su vani sve postaje operativne i spremne za zaštitu Zagreba”, zaključili su zagrebački vatrogasci.

Podsjetimo, požar je buknuo jučer oko 19 sati, a u  intervenciji je sudjelovalo 50 vatrogasnih vozila i 149 vatrogasaca iz 33 različita okolna mjesta i Zagreba. Otvorene vatre nema, požar je lokaliziran, a od jutra traje sanacija i dogašivanje.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su kako požar ne predstavlja opasnost za građane, baš kao ni dim ni nesnosan smrad koji se još uvijek šire Novim Zagrebom, Mičevcem i okolicom. Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica prema kojima nema zagađenja zraka, priopćilo je ravnateljstvo pozivajući se na Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Požar je i oblak dima bili su vidljivi i iz smjera Velike Gorice, iz ulice Rudolfa Fizira. Fotografije je ustupio čitatelj: