Home Izdvojeno Povećanje sigurnosti i lakše djelovanje: DVD Kuče dobilo novu opremu za intervencije

Povećanje sigurnosti i lakše djelovanje: DVD Kuče dobilo novu opremu za intervencije

Vrijednost je nešto viša od 180.000 kuna

PODIJELITE

Dobre vijesti o opremanju naših vatrogasaca danas nam stižu iz Kuča. Njihovo dobrovoljno vatrogasno društvo potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Fonda. Ukupan iznos Ugovora je 181.158,75 kuna. Ugovor je sklopljen između DVD-a Kuče i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Ugovorno dodijeljenim sredstvima su financirali nabavu vatrogasne opreme koja je bila oštećena, uništena ili rashodovana na vatrogasnim intervencijama u petrinjskom potresu, od 28. prosinca 2020. godine. “Vatrogasna oprema koja je kupljena, uvelike će olakšati naš rad i djelovanje, te sigurnost na intervencijama za članice i članove DVD-a Kuče.“, navode iz DVD-a Kuče.

Opremu za njih je nabavila tvrtka Vatropromet d.o.o. iz Zagreba koja im je isporučila svu naručenu opremu prema dogovoru i u zadanom roku. “Ekipa, hvala vam na povjerenju i uspješnoj suradnji koja traje već dugi niz godina. Presretni smo kada vidimo da ste kvalitetno opremljeni, zaštićeni i spremni za obavljanje svih zahtjevnih intervencija. Želimo vam mnogo uspjeha u budućem radu, uz čim manje intervencija a više druženja kakvo smo imali prilikom isporuke.”, pozdravili su iz Vatroprometa.

Riječ je o sredstvima u sklopu programa “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije”.