Home Gospodarstvo Potpora turizmu: Zagrebačka županija otvorila natječaj za financiranje manifestacija

Potpora turizmu: Zagrebačka županija otvorila natječaj za financiranje manifestacija

Maksimalni iznos potpore po pojedinoj manifestaciji iznosi 10.000 eura po korisniku

PODIJELITE

Zagrebačka županija je objavila javni natječaj u vrijednosti od 150.000 eura za potporu manifestacijama koje su od značaja za turističku ponudu regije u 2024. godini. Natječaj će biti otvoren do 26. ožujka 2024.

Pravo na ovu potporu imaju javne ustanove, gradovi i općine, turističke zajednice te udruženja obrtnika registrirana unutar područja Zagrebačke županije, pod uvjetom da organiziraju manifestacije unutar županije.

Maksimalni iznos potpore po pojedinoj manifestaciji iznosi 10.000 eura po korisniku. Podnositelj zahtjeva može prijaviti do najviše dvije manifestacije, a iznos potpore može doseći do 50 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti potporu između 60 i 100 posto vrijednosti projekta, ovisno o indeksu razvijenosti lokalne samouprave.

Sredstva dodijeljena putem ovog natječaja mogu biti iskorištena za sufinanciranje raznih potreba vezanih uz organizaciju manifestacija, kao što su najam opreme, nabava materijala, prostora i prijevoza, troškovi smještaja, putni troškovi, promocija, usluge osiguranja i druge potrebe vezane uz organizaciju događanja.

Svi detalji o natječaju i prijavni obrasci dostupni su na službenim stranicama, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 01/6009-425 ili putem e-maila na adresu uog@zagrebacka-zupanija.hr.