Home Izdvojeno Postrojena Zimska služba: 50 vozila i 80 djelatnika brinut će o 586...

Postrojena Zimska služba: 50 vozila i 80 djelatnika brinut će o 586 kilometara cesta

PODIJELITE

Uoči početka zimske sezone, danas je održana smotra zimske službe VG Komunalca. Obavljen je obilazak i kontrola mehanizacije, a spremni su kamioni, ralice, traktori, posipači i ostali strojevi.

Više od 50 vozila i 80-ak djelatnika i ove godine bit će zaduženo za više od 600 kilometara prometnica i nogostupa, a na zalihama je spremno 1.200 tona soli i 600 tona sipine. VG Komunalac na raspolaganju ima 21 kamion i 23 tratora uz ostale pomoćne strojeve i opremu kao što su rovokopaču, male ralice za nogostupe i slično.

“Spremni dočekujemo zimske uvjete. Nadam se da neće biti potrebe za velikim intervencijama, ali smo spremni biti građanima na usluzi i osigurati sigurnost na prometnicama. Bez obzira na sadašnje povoljne prognoze, s obzirom na klimatske promjene, teži uvjeti se očekuju u siječnju, veljači i travnju. Pozivamo sve vozače na oprez te da prilagode vožnju uvjetima na cesti. Sve stanovnike molimo za strpljenje, ali ih i pozivamo obratiti se za sve prijedloge, obavijesti i kritike. Dežurni broj telefona je 099/6090-060”, rekao je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

“Pred nama je zimsko vrijeme. Ovdje smo se skupili da vidimo strojeve i vozila koja će obavljati zimsku službu. Od 15. studenoga do 15. travnja svake godine. Raspoređena je u tri kategorije po vrijednosti značaja cesta. U prvoj kategoriji su značajne ceste županijskog i lokalnog karaktera, u drugoj su značajni punktovi (domovi zdravlja, policijske stanice, kolodvori), u trećoj su ostale nerazvrstane ceste. Mi na našem području imamo 586 kilometara cesta koje su raspoređene u tri zadatka. Imamo i malu zimsku službu koja se brine o autobusnim stajalištima, trgovima i pješačkim stazama”, rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić.